Ferestre termopan cu probleme? Alege Gealan pentru ferestre perfecte!Suna acum la 0742221303
Vezi ceata pe ferestre si te gandesti ca vremea e de vina? Cel mai probabil, nu ai dreptate. Atunci cand geamurile se acopera de ceata sau se aburesc, acesta este un indiciu ca ceva nu este in regula cu structura si unitatea ferestrei. Undeva exista o problema.
In primul rand, ar trebui sa te gandesti ce fel de ferestre folosesti si de cand au fost acestea montate (cati ani au?). E putin probabil sa intampini aceasta problema cu ferestrele termopan noi (in acest caz, de vina ar putea fi chiar vremea de afara). Asta pentru ca ferestrele mai noi nu prea se aburesc sau nu se acopera de ceata. In schimb, ferestrele vechi, ieftine sau de calitate indoielnica pot avea aceasta problema. Ce se intampla de fapt si cum faci sa scapi de ceata care se asterne pe sticla ferestrelor? Citeste articolul nostru in continuare.
Ferestrele nu sunt bine sigilate
De cele mai multe ori, aburul sau ceata se depune pe ferestre din cauza ca sticla nu este etansa. Undeva sigiliul are o fisura sau o gaura. Aproape toate ferestrele termopan de azi sunt astfel fabricate incat au un gaz izolator prins intre geamuri. Ferestrele umplute cu gaz sunt disponibile chiar si pe variantele de termopane low-cost (mai ieftine). Aceste gaze din unitatea de fereastra sunt folosite pentru a izola mai bine casa si de obicei se foloseste argonul sau kriptonul. Aceste gaze cresc foarte mult eficienta energetica a ferestrei, ceea ce ajuta la reglarea temperaturii interne din locuinta.
In aceste conditii, sigiliul este esential in mentinerea etansa a gazului cuprins in interior. Cu toate acestea, sigiliul se poate deteriora in timp din cauza apei sau a excesului de caldura. Ei bine, ceata pe care o vedem ca o pacla pe ferestre apare atunci cand exista o problema cu etansarea sau unitatea de sticla termoizolanta este defecta.
In acest caz iti recomandm sa verifici cat de etanse sunt ferestrele – poti face acest lucru dupa o ploaie sau o furtuna. Astfel vei afla daca exista o problema cu sigiliul si este nevoie de inlocuire sau reparatie. Ideea este ca sigiliul de etanseitate nu rezista bine la expunerea prelungita la umiditate (lucru valabil si pentru alte lucruri pe care umiditatea le poate deteriora). Prin urmare, ceata pe care vezi pe ferestre este un semn clar ca unitatea ferestrei este defectuoasa intr-o anumita zona, iar urmatorul pas pe care trebui sa-l faci este sa inspectezi geamurile pentru a detecta problema.
Dar, nu doar umiditatea poate duce la aparitia aburului pe ferestre, ci si caldura. Aerul cald se extinde, iar atunci cand ai ferestre termopan cu geam dublu, aerul care persista intre foliile de sticla duce la aparitia acestui efect (care poate duce in cele din urma la degradarea sigiliului de etanseitate al ferestrei).
Cu toate ca ferestrele sunt fabricate pentru a face fata efectului de expansiune a caldurii, expunerea prelungita la caldura si lumina soarelui pot deteriora serios etanseitatea ferestrelor pe termen lung.
O alta cauza care poate determina aparitia cetei pe sticla ferestrelor tine de varsta sigiliului vechi. Mai exact, daca ai instalat ferestrele cum cativa ani, este foarte posibil ca sigiliul de etanseitate sa fie afectat. De exemplu, daca au trecut 10 ani de cand ai montat vechile ferestre, cel mai probabil exista o problema de etanseitate si trebuie inlocuite unitatile ferestrelor in intregime.
Comanda ferestre termopan noi si vei putea creste uimitor eficienta energetica a locuintei tale. In plus, vei elimina imediat problema cu ceata sau aburul de pe fereastre.
Sticla ferestrelor este sparta
Este evident ca daca geamul este spart, pe fereastra va aparea condensul, iar ceata isi va face aparitia intre foile de sticla. Poate ca nici nu observi clar ca sticla este sparta. Poate fi vorba doar despre o mica fisura in sticla, iar aceasta este suficienta pentru a duce la aparitia cetii pe ferestre.
In acest caz, poti inlocui sticla cu ajutorul unui profesionist sau poti comanda geamuri termopan noi. Totusi, retine ca daca si noile geamuri termopan nu vor fi instalate corect, in continuare nu vei putea rezolva problema cetii de pe ferestre (vor exista scurgeri de aer si curenti).
Ce poti face pentru a preveni formarea de ceata si abur pe ferestre?
In primul rand, ai putea sa-ti repari geamurile sau sa faci un upgrade la ferestre termopan noi, mai moderne. Aburirea constanta este un semn ca nu ar trebui sa lasi timpul sa treaca pentru a face ceva in acest sens. Lucrul acesta este cu atat mai evident daca ferestrele tale au fost instalate acum un deceniu sau chiar mai mult ori nu sunt eficiente din punct de vedere energetic.
Iti recomandam sa investesti in ferestre termopan noi pentru ca acestea te vor ajuta sa economisesti bani la facturile de curent, vor creste valoarea de revanzare a locuintei si te vor ajuta sa rezolvi imediat problema cu ceata deranjanta care se formeaza la geam.
Daca ferestrele nu sunt atat de vechi incat sa justifice o inlocuire completa, atunci te poti gandi la repararea lor cu ajutorul unui profesionist. In principiu, va trebui solutionata partea de etansare si sigiliu, pentru ca ceata sa dispara de pe geamurile ferestrelor.
In afara de aceste solutii, mai poti face un lucru, insa doar pe termen scurt: foloseste un spray special pentru dezaburire. Din pacate, aceasta este o solutie de moment pentru ca sprayul doar mascheaza problema in cauza care este izolarea defectuoasa. Exista si cateva trucuri la care poti apela, cum ar fi folosirea cremei de ras pentru indepartarea si prevenirea temporara a aburului pe geamuri.
Cu ferestrele termopan noi nu vei avea problema aburirii
Ferestrele noi si instalate corect sunt eficiente din punct de vedere energetic si nu se vor aburi. Ferestrele de cea mai buna calitate, eficiente energetic, sunt astfel concepute incat sa previna formarea de condens, ceata si abur.
Prin urmare, daca intampini aceasta problema cu ceata pe ferestre, verifica daca ferestrele au fost instalate corect si apoi ia in considerare repararea sau chiar inlocuirea lor totala. Daca ai nevoie de ferestre termopan, noi te putem ajuta. Contacteaza-ne!