Atunci cand iti cumperi o locuinta noua sau cand doresti sa renovezi una veche, primul lucru pe care trebuie sa-l faci ca s-o poti in transforma in acel loc in care te regasesti pe deplin e s-o regandesti.
Uneori acest lucru e posibil fara sa investesti in ea si s-o regandesti de la zero. In alte cazuri, aceasta situatie te poate scapa de investitii ulterioare mult mai ridicate.
Principalele investitii intr-o locuinta nu le reprezinta in niciun caz elementele decorative, chiar daca ele contribuie la bunastarea pe care ti-o poate oferi asocierea perfecta de elemente cu rol estetic.
Mai presus de toate se afla functionalitatea locuintei care se exprima prin elementele de tamplarie, cele de constructie si, de ce nu electrocasnicele si piesele de mobilier.
Vom discuta astazi despre acestea pas cu pas astfel incat sa poti gandi corespunzator un viitor plan de renovare.
Principalele investitii la renovarea unei locuinte
-
Geamurile si usile
Geamurile si usile trebuie sa fie perfecte si sa asigure o inchidere ermetica. Iar atunci cand acestea sunt manevrate, utilizarea lor trebuie sa fie deprinsa cu usurinta, mai putin in ceea ce priveste utilizarea lor de terte persoane care in mod obisnuit nu au acces la locuinta si la facilitatile sale.
Termopanele de la Salamader sunt proiectate special, in conformitate cu cele mai ample cerinte de calitate si testate in diferite conditii pentru a-si dovedi eficienta. Dispun inclusiv de sistem de micro-ventilatie care-ti permit sa aerisesti orice incapere cu usurinta, fara a favoriza de exemplu, acumularea umiditatii si formarea igrasiei si a mucegaiului.
Structura metalica si sticla tripla ofera o protectiei mai sporita spre desosebire de tamplaria clasica. Bineinteles, si usile ar trebui sa fie la fel, alese si incadrate corespunzator.
- Finisajele
Pardoseala si peretii nu doar ca trebuie sa arate bine intr-un ansamblu tot unitar, dar in acelasi timp ele trebuie sa contribuie la izolarea perfecta a domiciliului si sa-ti asigure confortul.
De exemplu, peretii izolati vor contribui la mentinerea linistii, la prevenirea infiltratiilor, cat si la mentinerea unei temperaturi optime in orice sezon.
Pardoseala trebuie sa corespunza zonei de uz, ceea ce inseamna ca in zonele pe care le vei accesa cel mai des va trebui sa folosesti renumita pardoseala de trafic intens, in timp ce pentru zonele de relaxare poti apela la pardoseala clasica, din lemn, parchet, marmura etc.
-
Instalatiile
Cu siguranta nu-ti doresti sa termini proiectul de renovare si, atunci cand iti tragi sufletul intinzadu-te de pe canapea, sa te sperie o teava care tocmai s-a spart, o inundatie, o eliberare de gaze. Dincolo de neplacerile acestor incidente care-ti pot afecta finisajele si toate lucrurile prezente in spatiul respectiv, iti poti pune viata in pericol. Asa ca niciodata nu trebuie sa apelezi la diferite improvizatii si, inainte de a renova locuinta tinand cont de diferite elemente necesare, va trebui sa verifici si sa actionezi in consecinta asupra instalatiilor. Asigurandu-te ca nu exista sisteme defecte si ameliorand cum trebuie defectiunile disponibile iti va fi mai simplu sa te bucuri de confortul dorit, dar si de o locuinta pe deplin sigura.
Ulterior te poti orienta si catre echipamentele electronice (daca este cazul), care sa-ti imbunatateasca traiul. De exemplu, in bucatarie este recomandat sa nu uiti si de hota, iar in camera de zi sau cea de dormit, poti apela la un aer conditionat, la un purificator, in baie la un ventilator etc.
Asadar, acestea sunt cele 3 elemente principale la care trebuie sa te gandesti atunci cand renovezi o locuinta, dar si principalele lucruri in care ar trebui sa investesti. Atunci cand casa ta detine cea mai buna tamplarie, cele mai potrivite finisaje si instalatiile sunt pe deplin functionale, siguranta casei tale este pe primul loc.