Producatori locali de termopane sau distribuitori/importatori?
Existe diferente majore intre un producator de termopane cu propria fabrica si un distribuitor sau revanzator care comanda produsele de la o alta fabrica din Romania sau din afara tarii.
Desi distribuitorii pot avea de cele mai multe ori preturi competitive, avantajul unui producator consta in:
- Un control direct asupra calitatii produselor
- Sunt la zi cu cele mai noi tentinte din domeniu
- Au posibilitatea de personalizare rapida
- Deschidere si suport pentru proiecte mari si complexe
- Suport si servicii post vanzare mai rapide
Industria de termopane PVC este intr-o continua evolutie, iar producatori romani tin pasul cu cele mai noi tendinte din acest domeniu complicat:
- Profile cu 6-7 camere si grosime sticla de 80-90 mm pentru o eficienta energetica superioara
- Ferestre cu geamuri triple (tripan) formate din trei randuri de sticla si nu doua cum sunt clasile ferestre termopan. Functioneaza pe acelasi principiu doar ca au un rand de sticla in plus.
- Tamplarie smart integrate cu rulouri exterioare sau sisteme de inchidere automate, ventilatie incorporata, etc.
- Feronerie cu sistem de protectie anti-efractie.
- Profile colorate pentru a acoperi toate cerintele clientilor.
In alegerea ferestrelor termopan calitatea profilelor conteaza foarte mult, ele influenteza direct performanta ferestrelor si usilor.
Chiar daca la prima vedere toate par la fel, in realitate diferentele sunt destul de seminificative si pot afecta rezistenta, izolatia, estetica.
Diferenta este facuta de:
Numarul de camere
Un profil PVC este alcatuit din mai multe camere de aer, care sunt separate prin pereti interni realizati dintr-un material plastic. Camerele au rolul de a imbunatati izolarea termica si fonica dar si de a consolida structura.
- Profile cu 3-4 camere – se regasesc in tamplaria standard.
- Profile cu 5-6 camere – se recomanda la constructiile care vizeaza eficienta energetica pentru ca ofera o izolatie termica mai buna.
- Profile cu 7 camere sau mai multe camere – sunt recomandate pentru constructiile pasive sau la cladirile care vizeaza standard energetice ridicate.
Un profil chiar daca are mai multe camera nu inseamna automat ca este cea mai buna varianta, dar in combinatie cu alte caracteristici, cum ar fi: grosime, feronerie, accesorii, poate oferi performantele dorite. Conteaza:
- Grosimea profilului
Grosimea unui profil se masoara in milimetri si influenteaza capacitatea de izolare:
- Profiluri de 60 mm sunt cele standard pentru tamplaria PVC clasica.
- Profiluri de 70 mm sunt considerate superioare, oferind un echilibru bun intre izolare și preț.
- Profiluri de 80-90 mm sau mai mult ,sunt cele de intalta performanta.
- Calitatea PVC-ului
PVC-ul poate fi de doua feluri, nereciclat, produs din PVC pur sau cel reciclat. Cele mai bune profile sunt cele din PVC pur care asigura o rezistenta mai buna in timp, nu se ingalbeneste, este neinflamabil.
- Garniturile de cauciuc
Garniturile asigura etanseitatea intre toc si cercevea, nu lasa sa patrunda aerul sau apa.Fiecare profil este dotat cu doua sau trei garnituri din cauciuc.
- Culori
Profilele noi din PVC nu mai sunt disponile doar pe culoare alb. Noile tehnologii de vopsire permit o gama larga de culori, de la imitatii de lemn, pana la culori mate sau lucioase si multe altele.
Ai de facut reparatii peste spuma termopan atunci citeste acest articol https://gealan-ferestre.ro/reparatii-peste-spuma-termopane/