Unul din cele mai importante avantaje oferite de ferestrele termopan este reducerea zgomotului exterior, daca ati facut o astfel de investie in ferestre cu geam termopan si va simtiti frustati de zgomotul care patrunde prin ferestre, este important sa intelegeti factorii care contribuie la aceasta problema pentru a o aborda in mod eficient.
Exista mai multe motive pentru care zgomotul poate patrunde prin ferestrele termopan, in primul rand calitatea lor, daca ferestrele nu sunt calitative este foarte probabil ca acestea sa nu ofere nivelul dorit de reducere a zgomotului.
Tipul de sticla al ferestrelor poate deasemenea afecta abilitatile lor de izolare fonica, sticla mai groasa tinde sa fie mai eficienta in blocarea zgomotului exterior.
Zgomotul poate patrunde prin goluri sau fisuri aparute in ramele ferestrelor sau in peretii din jur.Izolarea sau etansarea slaba poate afecta si ea nivelul de reducerea a sunetului.
Daca intelegeti care sunt exact motivele care duc la patrunderea zgomotului in locuinta voastra, puteti lua cele mai bune masuri pentru a crea un mediu de viata linistit in casa voastra.
Instalarea necorespunzatoare
Unul din cel mai frecvente motive care permite zgomotului sa patrunda in interior, este instalarea necorespunzatoare a ferestrelor, daca rama nu este montata corect pot aparea scurgeri sau goluri, care vor permite trecerea undelor sonore, reducand capacitatea de izolare a ferestrelor.
Drept urmare este foarte importanta sa se asigure o instalare corecta pentru a mentine calitatile optime de izolare fonica a ferestrelor termopan
Goluri in jurul ramei
Chiar daca fereastra a fost montata corect, pot exista inca goluri in jurul ramei care pot permite trecerea zgomotului. Acest lucru apare daca rama nu este la acelasi nivel cu peretele si pot exista mici spatii intre rama si structura.
Pentru a rezolva aceasta problema este recomandata o etansare care va actiona ca o bariera pentru reducerea transmiteri zgomotului si a spori capacitatile de izolare fonica.
Grosimea sticlei
Nivelul de reducere a zgomotului poate fi influentat si de grosimea sticlei. Atunci cand vine vorba de reducerea zgomotului, geamurile din sticla mai groase se dovedesc a fi mai eficiente, pentru ca ofera o izolare mai buna impotriva patrunderii zgomotului.
Daca locuinta voastra se afla intr-o zona cu un nivel ridicat de poluare fonica si doriti sa creati un mediu de viata mai linistit atunci este recomandat sa investiti in ferestre cu sticla termopan mai groasa pentru o reducere optima a zgomotului.
Etansare insuficienta
Daca ferestrele au o etansare incorecta chiar si cele mai mici goluri pot permite undelor sonore sa treaca cu usurinta, compromitand eficacitatea ferestelor in reducerea zgomotului.
Probleme structurale, cum sunt fisurile, deformarile, scurgerile permit zgomotului exterior sa patrunda cu usurinta in interiorul casei.
Prin verificarea si repararea acestor probleme puteti imbunatati izolarea fonica si crea un mediu de viata confortabil pentru voi si familia voastra.Scurgerile de aer
Atunci cand aerul patrunde prin rama sau garnituri, va compromite atat izolatia termica cat si cea fonica.
Calitatea materialelor joaca un rol major, alegerea materialelor de calitatea superioara, cum ar fi: rame rezistente, sticla groasa, feronerie de cea mai buna calitate, sistem de siguranta, pot spori capacitatea de a bloca transmiterea zgomotului.
Conditii meteorologice
Performanta in blocarea zgomotului poate fi, de asemenea, influentata de conditiile meteo. Pe vreme umeda sau rece, sticla sau garniturie se pot dilata/contracta din cauza schimbarilor de temperatura cea ce duce la aparitia micilor goluri care vor permite trecerea zgomotului.
Luati in considerate acesti factori atunci cand evaluati eficacitatea ferestrelor in reducerea zgomotului.